Dokumentumok

Az alábbi logókra kattintva letöltheti a biztosítók és szakértői irodák kárbejelentőit:

 

 

 

Az alábbi logókra kattintva letöltheti a különböző meghatalmazásokat és egyéb dokumentumokat:

 

 

Allianz Jegyzőkönyv vezetői engedély adatairól

Allianz meghatalmazás

Meghatalmazás Társadalmi Szervezet
Meghatalmazás egyszeri alkalomra

Meghatalmazás műszaki vizsgára (természetes személy)

Telefonra letölthető kárbejelentő applikáció:

 

 

 

 

 

Digitális baleseti kárbejelentő applikáció

Tovább bővült az E-kárbejelentő applikáció, mely a „kék-sárga” néven ismert kárbejelentő nyomtatvánnyal egyenértékű kárbejelentést tesz lehetővé, kényelmesen, rövidebb idő alatt. A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően bővült a bejelenthető káresemények köre, és talán a legfontosabb változás, hogy most már casco biztosítás terhére rendezett kár is bejelenthető az alkalmazáson keresztül.

2019. szeptember végétől a legfontosabb kiegészítések az applikációban:

  • Már nemcsak a gépjárművezető kapja meg a kárbejelentést, hanem másnak is el tudja küldeni (tulajdonos, üzembentartó, flottakezelő, egyéb).
  • Ha külföldi biztosítású járművel ütközik – tehát nem magyar a károkozó – már azt is be tudja jelenteni.
  • Ha a károkozónak nincs biztosítása, azt is be tudja jelenteni.
  • Ha rendelkezik CASCO biztosítással, akkor a saját CASCO biztosítóján keresztül is el tudja indítani a kárrendezést, hogy gépjárművét minél hamarabb használhassa.
  • Már teherautó- vagy munkagép és vontatmánya károkozását is bejelentheti.
  • A járművekkel okozott dologi kárt is bejelentheti (kerítés, híd, oszlop, stb.).

Az alkalmazás 2019. januárja óta használható, és minden hazai biztosító teljes körűen elfogadja.

A digitális baleseti kárbejelentő applikáció (E-kárbejelentő applikáció) könnyen használható, lépésről lépésre haladva tudjuk benne kitölteni a bejelentéshez szükséges minden adatot, információt. Segítségével elkerülhetők az tipikus hibák, mint például üresen hagyott sorok, rajz az autók helyzetéről, melyek végső soron azzal is járhatnak, hogy a baleset vétlen részese nem, vagy csak nagy késéssel jut hozzá a kártérítés összegéhez.

A gyors és egyszerű bejelentéshez hozzájárul a GPS alapú helymeghatározás, a rajzkészítéshez előre elkészített választható ikonok listája (autó, lámpa stb.) és a médiafájlok beküldési lehetősége is. A helyes kitöltést és aláírásokat követően a rendszer automatikusan küld e-mailben értesítést minden érintettnek a kitöltött kárbejelentővel együtt. Az érintett biztosítók ezután felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel, illetve tájékoztatják az ügyfelet, hogy megérkezett a bejelentés.